Honda CBF 125M: Pisaralla pitkälle

Koeajot 10.11.2009

Kun nuori on ostamassa kevytmoottoripyörää, edullinen hinta ja pieni polttoaineen kulutus nousevat tärkeiksi valintakriteereiksi – ainakin silloin, kun teini joutuu rahoittamaan harrastuksensa itse. Tällöin Honda CBF125M on varteenotettava vaihtoehto.

Nyt Honda on tuonut laman murjomille kevytmoottoripyörämarkkinoille vieläkin edullisemman intialaisvalmisteisen CBF125M-mallin, jonka hintalapussa lukee 3 210 euroa.

Puolikatteella varustetun peruspyörämäisen CBF-mallin polttoaineen kulutuksen mainostetaan olevan mp-markkinoiden pienimpiä. Puhutaan jopa alle kahden litran kulutuksista. Koeajon yhteydessä kulutukseksi saatiin 2,3 l/100 km. Mainospuheisiin on uskominen, sillä testin aikana kaasukättä käytettiin ahkerasti.

Teholukema 8,3 kW on vaatimaton. Sen voimalla pysyy mukana 80 km/h perusnopeuden liikennevirrassa, mutta valtateiden suurin sallittu 100 km/h jää tavoittamatta. Huippunopeutta ajettaessa pyörän käytös on hermostunutta pyörään kohdistuvien ilmavirtauksien takia.

Parhaimmillaan pyörä on kaupunkiliikenteessä. Ohjaus on kevyt, ja alhaisilla kierroksilla moottori vastaa kaasuun hyvin pienestä tehostaan huolimatta. Alakierroksilla ei esiinny minkäänlaisia tärinöitä.

Pehmeän jousituksen progressiivisuus on hyvä, sillä jousitus kantaa myös kahden hengen kuorman. Tarvittaessa takajousituksen esijännitystä voi säätää kahdesta erillisestä takaiskunvaimentimesta. Pyörän pienestä koosta huolimatta kyytiläisen tilat ovat hyvät, ja istuimen takaa löytyy ”kauhukahva”.

Jarrut herättävät ensisilmäyksellä epäilyksiä. Edessä on Nissinin levyjarru, mutta takana vanhanaikainen rumpujarru. Ennakkoluulot osoittautuvat vääriksi. Takajarru on tunnokas, ja pyörän pysähtyvyys yltää paremmalle tasolle kuin monella levyjarrullisella.

Edullisen hinnan takia on jouduttu tekemään muitakin kompromisseja. Mittaristo on pelkistetty, ja esimerkiksi kierroslukumittaria ei ole ollenkaan. Sen sijaan nopeusnäytön asteikossa on merkit kunkin vaihteen viimeisestä mahdollisesta vaihtamishetkestä. Mittarivarustukseen kuuluu polttoainemittari, ja lisää pluspisteitä pyörä ansaitsee pitkävartisista peileistään.

Tiivistelmä TM:n 20/09 artikkelista
Osta ja lue koko juttu Honda CBF:stä TMnetistä

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä