Moottoripyöräharrastuksen hinta ja 5 talousvinkkiä pyörän ostoon

MAINOS Vinkit 01.07.2019

Moottoripyörän hankinta nousee monelle ajankohtaiseksi sen myötä, kun ajokelit paranevat. Itse menopelin hankintaan saa upotettua paljon rahaa, mutta ei sovi unohtaa, että moottoripyöräily sisältää myös muita kuluja.

Harrastuksen hinta voi nousta korkeaksi jos ei ole vertaillut eri vaihtoehtoja etukäteen. Tärkeää on myös vertailla hankintojen rahoitustavat. Moottoripyörien hintoja vertaillaan orjallisesti ennen ostoa, mutta väärä rahoitustapa voi syödä hintatietoisesta moottoripyörävalinnasta tehdyn säästön. 

Omilla säästöillä niin moottoripyörän kuin varusteiden rahoittaminen on aina ensimmäinen ja paras vaihtoehto. Jos päädyt kuitenkin hakemaan kulutusluottoa, vertaile erilaiset vaihtoehdot hyvin huolellisesti, jotta et maksa turhasta. 

VertaaEnsin.fi on 2015 perustettu rahoitustuotteiden vertailusivusto, jonka avulla voi vertailla luottokortteja, säästötilejä ja lainoja. Vertailu on täysin ilmaista eikä sido kuluttajaa mihinkään. 

Moottoripyörävarusteiden hinta

Sitten kun rahat on säästetty pyörää varten, on aika  siirtyä miettimään muita kuluja. Varusteet ovat iso menoerä, joka täytyy pitää mielessä budjettia laatiessa. Moottoripyörävarusteiden hinta voi nousta korkeaksi jos ei ole vertaillut eri vaihtoehtoja etukäteen, kuten minkä tahansa tuotteen suhteen. Kaiken kaikkiaan harrastuksen perusvarusteet saa hankittua kuitenkin alle tuhannen euron summalla.

Turvallisuus ei ole oikea paikka säästää. Laadukas kypärä maksaa yli 200 euroa. Niskatuesta voi maksaa 600 euroa, mutta se ei varmasti vaivaa pahintakaan penninvenyttäjää, jos onnettomuus osuu kohdalle ja se säästää kuskin halvaantumiselta. Hyviä niskatukia saa kylläkin 200 eurosta lähtien. 

Jos ostat moottoripyörän liikkeestä, ajovarusteista on usein helpompi tinkiä hieman alennusta pyörän ostotilanteessa. 

Viisi talousvinkkiä moottoripyörän ostoon 

1. Älä maksa ylimääräistä toisesta pyörästä vain sen istuinkorkeuden vuoksi, sillä istuinkorkeuden madaltamiseen niin pyörään kuin pyörään maksaa noin 150 euroa. 

2. Tarkasta kulutusosien kunto. Erittäin halvalta vaikuttavan käytetyn pyörän oston yhteydessä voit joutua vaihtamaan sadalla eurolla ketjut, toisella satasella jarrupaloja ja noin kolmella sadalla eurolla etu- ja takarenkaan. Moottoripyörä ei ollutkaan enää halpa. 

3. Jos mietinnässä on useampi moottoripyörä, tarkista vakuutusvaihtoehdot molemmille ennen pyörän ostoa. Vakuutusten hinnat vaihtelevat omistajan iän, paikkakunnan ja moottoripyörän teho-paino-suhteen mukaan.  

4. Perehdy huoltokirjaan. Jos ostat käytettynä pyörän niin huoltokirja kertoo niin moottoripyörän kunnosta kuin edellisen omistajan huolellisuudesta. 

5. Ota kaveri mukaan. Oikeat ystävät hillitsevät impulsiivisia ostoksia ja saattavat huomata jotain, johon et itse kiinnittäisi huomiota.  

Tee hankintapäätökset huolellisesti ja lue lisää moottoripyörän rahoituksesta osoitteessa vertaaensin.fi

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä