Motokauppa käy kuumana - mitkä myydään käsistä?

Jutut 24.05.2019

Suurin osa Suomen moottoripyöristä, mopoista, moottorikelkoista ja vastaavista laitteista kaupataan Nettimoton kautta. Mille on kysyntää ja mikä tulee olemaan kesän 2019 hitti?

Vuonna 2018 Nettimotossa ilmoituksia oli reilut 125 000 kpl. Näitä ilmoituksia katsottiin yli 93 000 000 kertaa. Kauppojakin syntyi ihan kivasti, viimeisten hintapyyntien mukaan lähes 420 000 000 eurolla. Tämä vuosi on alkanut viime vuoden kaltaisesti, katsotaanpa hieman tarkemmin.

Moottorikelkat

Array

Kolmena kuukautena, joulukuusta helmikuuhun, moottorikelkat ovat myydyimpiä tuotteita. Tammikuussa kelkkoja meni kaupaksi 2 785 kpl, joka on kolmisen sataa kappaletta vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa. 

Moottoripyörät

Tammikuussa moottoripyörien myynti lähti pieneen nousuu joulukuun ollessa odotetusti hiljaisin kuukausi. Toki marraskuusta helmikuuhun eletään muutenkin hiljaista aikaa moottoripyörien kaupassa ja kuukauden myyntimäärät jäävät yleensä alle 2 000 kappaleen. 

Maaliskuusta lähtien myyntikäyrät näyttävät kohoavan pystysuorana ylöspäin, näin tänäkin vuonna. Viime kuussa, eli huhtikuussa, moottoripyöriä myytiin 5 939 kpl, mopojakin 2 131 kpl ja kaiken lisäksi skoottereita 1 263 kpl. Toukokuun aikana tullaan myymään vielä muutama tuhat pyörää enemmän. 

Mitä haetaan

Pikahakuja Nettimotossa on alkuvuonna tehty 10 miljoonaa kertaa. Haetuimmat merkit ovat olleet:

1. Yamaha

2. Honda

3. Suzuki

4. KTM

5. Kawasaki

6. Harley-Davidson

7. Polaris

8. Lynx

9. BMW

10. Ski-Doo 

Mitä myytiin huhtikuussa

Kokonaismyyntimäärä Nettimotossa oli viime kuussa miltei 12 000 kpl ja myydyin tuote oli Honda CBR, jonka mediaanihinta oli 2 350 €. Hinta oli 7% korkeampi kuin edellisenä vuonna ja myynnissäoloaika oli laskenut vastaavasti 22%, ollen 14 päivää. CBR on ollut siis kevään hitti. 

Toiseksi myydyin oli mopo-osaston Derby Senda, 800 € mediaanihinnalla ja 10 päivän mediaanimyynnissäoloajalla. 

Kolmannelta sijalta löytyy kevari, KTM 125, jonka mediaanit olivat 3 400 € ja 24 päivää. 

Yamaha DT:n ja Suzuki GSX-R:n jälkeen tulee ensimmäinen mönkijä ja se tulee Polarikselta. Mönkijöitä myydään ympäri vuoden tasaisesti. Polaris Sportsman otti kuudennen sijan mediaanien ollessa 5 850 € ja 29 myynnissäolopäivää. 

Hittinä voidaan myös pitää sijalta 7. löytyvää Kawazaki Z -mallia, jonka myynti ja hinta kasvoivat, mutta myynnissäoloaika lyheni, eli kysyntää riiti.

Jos katsotaan pelkästään liikkeiden myyntejä, niin huomataan kaupoissa hittien olleen BMW R ja Harley-Davidson Touring, joita myytiin huhtikuussa yli 100 kpl motoliikeistä mediaanihinnan ollessa lähemmäs 20 000 € ja myynnissäoloajan painuen 40% lyhyemmäksi edelliseen huhtikuuhun verrattuna.

Erno Kalalahti
Erno Kalalahti on NettiX Oy:n kaupallinen tuottaja, joka nauttii autodatan numeroiden pyörittelystä!

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä