Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
TM käyttötesti: Kawasaki Z 1000 SX ABS - mukana myös mp-messuopas - Artikkeli - Nettimoto

TM käyttötesti: Kawasaki Z 1000 SX ABS - mukana myös mp-messuopas

Koeajot 19.01.2012

Matkapyörät ovat yleensä suurikuutioisia, kalliita ja täynnä elektronisia hienouksia. Kawasaki Z 1000 SX tekee poikkeuksen, se on "vain" tuhatkuutioinen, edullinen ja teknisiltä ratkaisuiltaan peruspyörämäinen. Selvitimme 40 000 kilometrin käyttötestissä, onko Kawasta matkapyöräksi.

Tämänkertaisen käyttötestipyörän valinta osoittautui lopulta helpoksi. Lähinnä siksi, että kaudelle 2011 ei tullut montakaan uutuusmallia.

Arvelimme myös, että Kawasakista tulisi suosittu ja hyvin myyvä malli. Ja näin olikin. Pyörää myytiin viime vuonna 93 kappaletta, ja se oli Parhaat katumallit -listan ykkönen ja kokonaistilastossakin sijalla kahdeksan.

Mallisarjassa on kaksi versiota: Z 1000 ja Z 1000 SX. Z 1000 on nakupyörä, eli siinä ei ole kuljettajaa suojaavaa katetta. Nakun ajoasento on tiiviimpi kuin SX:ssä, ja vaihteistovälitykset ovat lyhyemmät. Muutoin tekniikka on yhteneväinen.

Molemmista malleista löytyy sekä abs-jarruilla että ilman abseja oleva versio. SX:sää myydään perusversion lisäksi City- ja Tourer-malleina, Cityssä on varusteena takalaukku, Tourerissa sivulaukut. Tässä kohtaa moni varmasti miettii, saako takalaukkua yhdistettyä sivulaukkujen kanssa. Valitettavasti ei saa, vaihtoehdot ovat joko tai.

Me valitsimme käyttötestiin SX Tourer -mallin. Ainoat lisävarusteet, jotka pyörään hankimme, olivat kahvanlämmittimet.

Z 1000 SX edustaa perinteisintä moottoripyörätekniikkaa ilman hienouksia. Moottorina on nelisylinterinen, 16-venttiilinen rivimoottori, jonka kuutiotilavuus on 1 043 cm³. Sylinterikansi on varustettu kahdella nokka-akselilla. Moottoria ruokkii elektroninen polttoaineensuihkutus. Vaihteita on kuusi, ja runko on alumiinipalkki-rakenteinen. Renkaiden halkaisija on 17 tuumaa.

Polttoainetta mahtuu pellistä valmistettuun säiliöön valmistajan ilmoituksen mukaan 19 litraa.

Moottorin loppumittaukset kertoivat, että Kawasaki oli kestänyt 40 000 km:n testitaipaleen moitteetta.

Kawasaki Z1000 SX on erinomainen moottoripyörä, jonka parasta osa-aluetta on todella hyvin toimiva jousitus. Myös moottorin ominaisuudet tekevät siitä mukavan kumppanin niin päivittäiseen siirtymiseen paikasta toiseenkuin pidempään matka-ajoonkin.

Kawasakin hankintahinta on edullinen, 17 993 euroa tuhatkuutioisesta sport-touring-luokan pyörästä ei ole paljon.

Muutama kritiikin paikka sentään löytyy:abs-jarrujen toiminnassa on parannettavaa ja pyörässä pitäisi ehdottomasti olla keskiseisontatuki.

Kawasaki selvisi matkasta teknisesti erittäin hyvin. Vain ketjujen kanssa oli ongelmia.

Tiivistelmä TM:n 2/2012 artikkelista
Osta ja lue koko käyttötestijuttu ja lataa MP-messuopas TMnetistä  

Kommentit

Nettimoton käyttäjien antama arvosana:
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä