Triumph Tiger 800: Tiikerinpentu

Koeajot 26.09.2011

Seikkailuhenkisten monitoimipyörien moottorikoot ovat jatkuvasti kasvaneet. Triumphin 800-kuutioinen Tiger on pienempi ja kevyempi vaihtoehto mammuttipyörille, esimerkiksi 1 050-kuutioiselle Tigerille.

Tigerin kolmisylinterisen rivimoottorin maksimiteho 70 kW saavutetaan maltillisesti 9 000 kierrosluvulla, joka on pyörän luonteeseen sopiva lukema. Kun tyhjäkäyntikierrosten jälkeen analoginen kierroslukumittarin neula osoittaa yli kahdentuhannen lukemia, moottori herää tasaiseen voiman ulosantiin.

Huipputeho saavutetaan ilman suurempaa tehopotkua. Kierrosluvun noustessa myös värinät kasvavat ja tuntuvat pahiten ohjaustangossa.

Hallintalaitteiden käyttö vaatii reippaita otetta. Tiger 800 -mallista on saatavana myös abs-jarrullinen versio, joka nostaa pyörän hintaa tuhannella eurolla.

Vaihteisto ei ole moottoripyörämaailman herkkäliikkeisin. Mutkaisilla maanteillä unohtuu helposti ajamaan vitosvaihteella. Kuudes pykälä on välitetty lievästi ylipitkäksi.
Ajamista häiritsee jousituksen kovuus. Jousitus herää kunnolla toimintaan, vasta kun vauhtia lisätään ja siirrytään yhä huonommille teille.

Polttoaineen kulutus asettui koeajon aikana 5,5 litran tuntumaan, joten täysi 19 litran tankki riittää pidempiinkin erämaataipaleisiin.

Tiger 800 on tarkoitettu lähinnä hyväkuntoisille teille. Jos mieli tekee mennä syvemmälle metsään, tarjolla on XC-malli, jossa on pidemmät joustot ja halkaisijaltaan kaksi tuumaa suurempi etupyörä.
Tiivistelmä TM:n artikkelista 17/2011

Osta ja lue koko juttuTriumph Tiger 800:sta


tekniikanmaailma.fi/kaksipyoraiset/muut/ajettua-triumph-tiger-800

Kommentit

Nettimoton käyttäjien antama arvosana:
OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla Nettix-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä