Vierumäki Grand National 2017 – Koko perheen moottoriurheilutapahtuma

Jutut 23.05.2017

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna (26.-27.5.) tehdään historiaa, kun Vesivehmaalla kisaillaan kaikkien aikojen ensimmäinen Vierumäki Grand National.

Vierumäki Grand National, eli VGN on Suomessa täysin uudenlainen moottoripyörien cross country -kilpailu. Nordic Sport & Event järjestää Vesivehmaalla legendaarisen, Gotland Grand Nationalin sisarkilpailun ja se on avoin kaiken ikäisille ja tasoisille kuljettajille.

Kisa mukailee siis ruotsalaista, maailman suurimmaksi enduro-tapahtumaksi ylistettyä Gotland Grand National -kilpailua, joka on 33 vuotisen historiansa aikana saavuttanut kulttimaineen niin Ruotsissa kuin muuallakin maailmassa. Ruotsissa osallistujia oli viime vuonna useampi tuhat ja nyt kisa on viimein rantautunut Suomeen.

Kilpailu järjestetään Vesivehmaan lentokentän ympäristössä ja kisakylänä toimii vehreä Vierumäen urheilukeskus. Kansainväliseen kisaan odotetaan osallistujia Suomen ja Ruotsin lisäksi ainakin Norjasta, Virosta, Latviasta ja Venäjältä. Osallistujamäärä on tällä hetkellä noin 700 – 800 kuljettajaa. Mukaan ehtii vielä ilmoittautumaan, sillä jälki-ilmoittautuminen on käynnissä 25.5.2017 klo. 23.59 saakka osoitteessa nordicsportevent.fi

Aiempaa kilpailukokemusta kuljettajilta ei vaadita vaan tärkeintä on rento ja letkeä asenne. Mukana on toki myös huippuluokan kuskeja, joten näyttäviä suorituksia on niin ikään luvassa.

Sisäänpääsy tapahtumaan on ilmainen ja tilaa pysäköintiinkin pitäisi olla vähintään riittävästi.

Jokaisen taitotasolle sopiva kilpailu

Array

Kilpailuluokkia kisassa on useita, joten jokaisen iälle ja taitotasolle löytyy varmasti se oikea. Perjantaina kisaavat nuoret kultakypärät, juniorit sekä sähkö- ja classic-pyörät. Lauantaina lähtövuorossa ovat harraste- ja eliittiluokat, joista ryminää ei pitäisi puuttuman. Harrasteluokat on jaettu ikäryhmittäin, jotta tasoerot eivät kasva liian suuriksi.

Kilpailuun luonteeseen kuuluu lähtemättömästi massiiviset ja sen myötä näyttävät yhteislähdöt. Tapahtumaan varta vasten rakennetulla radalla on pituutta noin 20 kilometriä, jota eliitti- ja harrasteluokan kilpailijat kiertävät yhteensä kolmen tunnin ajan.

Luonnollisesti eniten kierroksia ajanut kuski on voittaja ja eliittiluokassa kärkikastille on tarjolla rahapalkintoja. Kaikki muissa luokissa kisaavat kuljettajat saavat maineen, kunnian sekä hyvien muistojen lisäksi mitalit ja myös jokaisen luokan kolme parasta palkitaan.

Vaikka kysymyksessä on kilpailu, ei taivalta ole tarkoitus taittaa veren maku suussa eikä naama mutrussa. Radasta ei ole määrä tehdä mitään selviytymistaistelua, vaan tärkeintä on hauskanpito sekä elämyksellinen tapahtuma.

Viihdettä ihan kaikille

Paikalle odotetaan katsojia tapahtuman tuottajan, Juuso Pulliaisen mukaan viidestä kymmeneen tuhatta ja tarjolla on viihdettä paljon myös niille, joita varsinainen kilvanajo ei kiinnosta. Paikan päällä on mm. moottoripyörien maahantuojia, jälleenmyyjiä, tarvikevalmistajia sekä käytettyjen pyörien näyttely.

Alueella on mahdollista koeajaa niin enduro-, crossi-, kuin katupyöriäkin ja myös lapsille on oma koeajoalue. Tarjolla on myös helikopterilennätystä, saunarekka, ilmailumuseo, moottorikerhojen osastot, monipuoliset ravintolapalvelut sekä taatusti mielenkiintoinen julkkislähtö.

Vierumäen urheilukeskuksen alueelta löytyy lisäksi paljon muutakin touhua, mm. uimahalli sekä Flowpark-seikkailupuisto.

VGN on kokonaisvaltainen spektaakkeli, jossa koko perhe viihtyy ja jokaiselle on tarjolla jotain. Kiivas, mutta hyväntuulinen endurokisa höystettynä markkinahumulla ja festaritunnelmalla on taatusti kokemisen arvoinen tapahtuma, jossa kylmän kevään kuurat on hyvä ravistaa hartioiltaan ja siirtyä pikkuhiljaa kesätunnelmiin.

Sami Puskala

   

Nettimoto seuraa kilpailun tapahtumia koko viikonlopun ajan ja seurantaan voi osallistua joko paikan päällä tai osoitteissa:

www.facebook.com/vgnrace

www.facebook.com/Nettimoto

www.nordicsportevent.fi

www.nettimoto.com

Sami Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Kommentit

OK
 • Rekisteröityminen
  kannattaa!

  Pyyhkäise, niin teidät miksi
 • Yhdet tunnukset käyvät
  kaikilla NettiX-sivustoilla.

 • Suosikkilistasi pysyy
  ajantasalla joka laitteessa.

 • Saat samat hakuagentit
  käyttöön kaikkialla.

Rekisteröityminen on yksityiskäyttäjälle ilmaista:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

Uusi maksutapa - Mobiilimaksu

Mobiilimaksu on uusi helppo ja nopea maksumuoto, jolla voit maksaa suoraan puhelinlaskullasi ilman rekisteröitymistä suoraan Internet-selaimesta.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla, kuten matkapuhelimet, tabletit ja tietokoneet, joissa on Elisan, Saunalahden, Telian tai DNA:n data-yhteys. Mobiilimaksun käyttäminen on mahdollista, kun käytät laskutuskelpoisen liittymän datayhteyttä. Elisan ja Saunalahden liittymillä Mobiilimaksu on mahdollinen millä tahansa yhteydellä (vaatii liittymän numeron syöttämisen).

TAI

 

 

Kirjaudu sisään

Näytä
tai

Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Haluatko poistaa kuvan?

Unohditko salasanan?

Haluan vastausviestin

Anna lähettämämme koodi

Koodi on lähetetty osoitteeseen

Salasanan uusiminen

Näytä