Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille - Article - Nettimoto

Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Koeajot 01.09.2020

Triumph Tiger 900 Rally Pro on yhtä kotonaan karuilla hiekkateillä ja serpentiinimäisillä asfalttibaanoilla.

Trumpan ikoninen kolmesylinterinen moottori on keksitty Tiger 900:n kohdalla uudelleen. Rivikolmosen sytytysjärjestys on tätä nykyä 1-3-2, minkä vuoksi moottorin ääni muistuttaa erehdyttävästi rivikakkosta.

Moottori on myös edeltäjämallia 100-kuutiota suurempi ja paremmin vääntävä. Huipputeho on edelleen 95 hevosvoimaa, mutta vääntö on kasvanut varsin mukavasti. Nykyisellään 87 Nm:n vääntö on kehissä jo 7250 kierroksen kohdalla.

Moottori poikkeaa edellisestä siis melko paljon ja on toisaalta vähän harmi, että räyhäkkään kuuloisen ja tuntuisen kolmoskoneen leimalliset piirteet on tuotu lähemmäs twinimaailmaa. Mutta ehkä Triumph on halunnut kilpailla paremmin markkinoilla, joissa kaksisylinteriset hallitsevat peliä.

Ei moottori toki ole millään muotoa huono, päinvastoin. Uusi 900-kuutioinen pata toimii kautta linjan hienosti ja vetää puhtaasti aina tyhjäkäynniltä saakka. Twineistä tuttu alakierrosten tärinä on poissa ja Trumpalla voi huoletta lähteä kiihdyttämään 3000 kierroksesta kuutosvaihteella.

Hämmentävän helppo hiekalla

Array

Ride-ry-wire -kaasun ansiosta kaasunvaste on tarkka, mikä ilahduttaa erityisesti hiekalla ajettaessa. Tiger 900 tottelee kuskin kaasunkääntöä todella säntillisesti ja sillä on ilo vetää hiekalla pitkässä luistossa. Pieni liike kaasuun välittyy heti takapyörälle ja tuntuma on silkkaa nautintoa.

Koeajettu Rally Pro -versio on varustettu puhtailla katurenkailla, mutta Triumph on vain niin hienosti rakennettu kokonaisuus, että meno vakuuttaa hiekalla. Sitä ajaessa voi vain arvuutella mihin kaikkeen se kykenee paremmin hiekalle soveltuvalla rengastuksella

Rally Pro on siis Tiger 900 -malliston maastokelpoisin versio. Triumphille tyypilliseen tapaan pikkutiikeristä on tarjolla kolme eri perusversiota, jotka jakautuvat yhteensä kuudeksi eri malliksi.

Rally- ja Rally Pro -mallit tarjoavat kookkaammat renkaat, paremman maavaran, maastokelpoisemman alustan, vakionopeudensäätimen, pinnavanteet ja niin edelleen. Niillä Tiikeristä kuoriutuu pyörä, jolla uskaltautuu myös karumpaan ajo-olosuhteeseen.

Se, kuinka hyvä Rally Pro -versio on hiekalla, on suoraan sanoen himan yllätys. Vaikka edellinen Tiger 800 ei sekään ollut huono, on ysisatanen monin verroin vakuuttavampi ja toimivampi. Samaa voi sanoa asfaltilla.

Eniten offroad-orientoituneimman Tigerin Rally-versio näyttää kyntensä myös kestopäällysteellä. Jos sitä. vertaa vaikkapa KTM 790 Adventure R:ään, on Rally Pro melkoisesti kelvollisempi kumppani mutkatiellä.

Yksi monipuolisimmista keskisarjalaisista

On hassua, kuinka erinomaisesti hiekalle soveltuvalla adventurepyörällä voi vedellä yli 170 km/h vauhteja vailla mitään ongelmaa. Tämä fakta tekee Tiger 900:sta yhden monipuolisimmista adventure-pyöristä.

Alusta on hieno kompromissi etevän metsäpyörän ja mukavan asfalttisoturin välimaastosta. Yleistuntuma on hieman pehmeä, mutta progressio on jyrkkä, minkä ansiosta se ei niiaa sporttisemmassakaan ajossa. Showan säädettävä alusta on vakuuttava, samaten Brembon jarruvarustus.

Yksi asia missä Triumph on kaikkia muita valmistajia edellä, on huikean monipuolinen TFT-näyttö. Se on muiden valmistajien vastaaviin verrattuna todella kookas ja alkuun iso näyttö vaatii jopa totuttelua.

Näyttöön saa yhdistettyä älypuhelimen, navigaattorin, GoPro:n ja muuta tarpeellista palikkaa. Niiden yhdistämisen jälkeen kaikkea voi ohjailla pyörän omien hallintalaitteiden kautta, eli puhelinta ei tarvitse ajon aikana näpräillä erikseen. Eikä action-kameraakaan.

Kierroslukumittari ei tosin ole kaikkein helpoin seurattava, mutta kookas näyttö tekee siitä hieman helpompaa. Kiekkakelloon soisi hieman selkeämpiä asetteluja, sillä pyörän omista vaihtoehdoista ei kyllä koeajon aikana löytynyt sellaista, jota pystyisi juuri seuraamaan.

  • Array
  • Array
 

Kuudessa ajotilassa piisaa valittavaa

Näytön kautta vaihdellaan myös ajotiloja, joita Rally Pro -versiossa on kuusi ja pelkässä Rally-vesiossa puolestaan neljä. Offroad Pro -ajotila on parhaiten maastoajoon soveltuva ajotila, jossa luistonesto on kytketty pois ja ABS toimii vain eturenkaalla.

Tiger 900:n ajoasento on hieman yllättäen melko sporttinen ja ohjaustanko on viety kauas eteen. Lyhytkätisempien kuskien on vaikea löytää rentoa ajoasentoa, ja useille tanko saattaa olla liian kaukana ja ajoasento hieman liian etunoja. Onneksi homma on helposti ratkaistavissa tankoa taakse tuovilla raisereilla.

Trumpan keskiluokan adventurepyörä asettaa kilpailijansa varsin kovaan paikkaan. Se haastaa niin KTM 790 Adventuren kuin BMW F850 GS:n ja Yamaha Tenere 700:n. Se, mihin potentiaalisen ostajan valinta lopulta kohdistuu, on toki makukysymys, mutta Tiger 900 kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan koeajolistalle.

Tuomas Rajala

Kehuja: vakuuttava moottori, monipuolinen seikkailupyörä, hieno elektroniikka

Parantamisen varaa: stonga kaukana edessä

Triumph Tiger 900 Rally Pro:

Moottori: 3-sylinterinen, 888 cm3 nestejäähdytteinen rivimoottori
Teho: 95 hv (70 kW) @ 8750 rpm
Vääntö: 87 Nm @ 7250 rpm
Puristussuhde: 11.2:1
Vaihteisto: 6-portainen
Runko: Teräspalkkirunko
Etujarru: 2x 320mm, 4-mäntäiset Brembo Stylema radiaalijarrusatulat , ABS
Takajarru: 255 mm, 1-levyinen, 1-mäntäinen radiaalijarrusatula, ABS
Renkaat (etu/taka): 90/90-21 / 150/70-19
Akseliväli: 1551 mm
Istuinkorkeus: 850-870 mm
Tankki: 20 litraa
Kuivapaino: 201 kg
Hinta: 19 750€
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Comments

OK
  • It's worth register!

    Swipe and you know why
  • You can use same credentials on all Nettix sites.

  • Your favorite list will be synced in all your devices.

  • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show