Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Nettimoto

Näin teet kaupat turvallisesti

Vältä kaupan mahdolliset ongelmat käyttämällä Nettixin helppoa ja turvallista sähköistä kauppaa. Sähköinen kauppa on hyödyllinen sekä myyjälle että ostajalle: tärkein dokumentti eli virallinen kauppakirja syntyy helposti, sillä kohteen tiedot haetaan automaattisesti Traficomin rekisteristä ja samalla varmistetaan, että myyjä on ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja. Sähköisen tunnistautumisen ansiosta molemmat tietävät, kenen kanssa asioivat.

Maksuakaan ei tarvitse jännittää, sillä se hoituu vaiheistetusti palvelun kautta: maksu siirtyy myyjälle vasta kun myyjä on rekisteröinyt ajoneuvon luovutusilmoituksen Traficomiin. Dokumentit säilyvät palvelussa tallessa kaupan jälkeenkin myöhemmän käytön varalta. Koko prosessi hoituu nopeasti ja helposti, vaikka kännykällä.

1. Myyjän ja ostajan kohtaaminen

 • Myyjä laittaa ajoneuvon kohteen myyntiin
 • Ostaja haluaa tehdä kaupat
 • Asiointi OmaNettix-palvelussa

2. Sähköinen tunnistus ja kauppakirja

 • Turvallista: Myyjän omistajuus varmistetaan vahvalla tunnistuksella
 • Helppoa: Saat kohteen tiedot esitäytettynä Traficomin rekisteristä
 • Kaikki oleelliset tiedot yhdessä paikassa

3. Omistajanvaihdos

 • Luotettava maksutapahtuma – ostaja maksaa Nettimaksulla
 • Raha siirtyy, kun omistajanvaihdos rekisteröidään luovutusilmoituksella

Tee sähköiset kaupat OmaNettix -palvelussa

OmaNettix -palvelun sähköisen kauppakirjan ja turvatun maksunvälityksen avulla kaupat syntyvät helpommin ja sekä myyjä että ostaja voivat olla huoletta. Tee sähköiset kaupat nyt
Tee sähköiset kaupat nyt
OmaNettix, sähköinen kauppakirja sekä Nettimaksu ovat Nettix Oy:n palveluita. Sähköinen kauppa toimii Traficomin rekisteristä löytyvien autojen, matkailuautojen, kuorma-autojen, moottoripyörien, mopojen, mönkijöiden ja peräkärryjen kaupassa.
Huomioi nämä seikat, jos et käytä sähköistä kauppakirjaa:
Ennen kaupan tekoa, lue ohjeet Liikenteen turvallisuusviraston sivuilta.

Osta ajoneuvo vain rekisteriin merkityltä omistajalta – voit tarkistaa ajoneuvon (auton, matkailuauton, kuorma-auton, moottoripyörän, mopon, mönkijän, peräkärryn ja veneen) omistushistorian Rekkari.fi:stä

Ole tarkkana jos
- saat tarjouksen, joka on liian hyvä ollakseen totta
- myyjällä on kova kiire kauppojen loppuun saattamisessa
- myyjä kiertelee kysymyksiin vastaamisessa
- tapaamisen sopiminen on hankalaa

Älä lähetä rahaa etukäteen tuntemattomalle
Maksun pyytäminen ennakkoon on usein merkki siitä, että kyseessä on huijausyritys. Sinulle saatetaan ehdottaa, että siirtäisit rahat esimerkiksi Western Unionin, MoneyGramin tai Escrow'n kautta tai pankkisiirrolla. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin epäluotettavia: vastaanottajan on mahdollista lunastaa rahat väärennetyllä henkilöllisyystodistuksella, jolloin rahojen takaisin saanti on todennäköisesti mahdotonta.

Sinulle saatetaan myös ehdottaa maksutavaksi Paypal -maksua, jossa ostaja toimittaa sähköpostiisi linkin. Viesti ja sivusto saattavat näyttää hyvinkin aidoilta, mutta osoittautua huijaukseksi. Älä siis koskaan siirrä rahaa Paypalin kautta tuntemattomalle ostajalle. Lähettäessäsi rahaa ennakkoon tuntemattomalle vastaanottajalle otat tietoisen riskin.

Voit pyrkiä varmistamaan myyjän henkilöyden tarkistamalla numeron hakemistopalveluista tai numerotiedustelusta.

Ole tarkkana tietoturvan kanssa
Tarkista sähköpostin lähettäjän tiedot ja varmista, että osoitteen @-merkin jälkeinen osa on sitä mitä pitääkin
Lue sähköposteissa mahdollisen linkin osoite kokonaisuudessaan
Ole erityisen tarkkana, kun saat liitteitä tai kehotteen kirjautua sisään johonkin palveluun

Jos kohtasit epäilyttävän ilmoituksen tai epäilet joutuneesi huijausyrityksen kohteeksi, ilmoitathan asiasta viipymättä Nettiauton asiakaspalveluun.

Jos ostat auton suoraan myyjältä, Nettix Oy, Nettix -palvelut tai näiden henkilökunnat eivät osallistu millään tavoin kaupantekoon. Nettix ei seuraa ostotapahtumia, eikä niin ollen tiedä, kuka on myynyt ja kenelle on myyty. Nettix ei kerää eikä tarjoa tietoa ostajien luottokelpoisuudesta. Kaikki ostotapahtumat ja sopimukset ovat täysin ostajan ja myyjän välisiä. Nettix Oy:n toiminta-ajatus on vain ja ainoastaan tarjota käyttöliittymä ja palvelintila luokitelluille ilmoituksille. Nettix-sivustoilla voi kuitenkin esiintyä ulkopuolisten rahoituspalveluiden mainontaa.
OK
 • It's worth register!

  Swipe and you know why
 • You can use same credentials on all Nettix sites.

 • Your favorite list will be synced in all your devices.

 • You can access your search agents anywhere.

It's free to register for private seller:

-

 

,

, cm3, kW

 /3 
.

New payment method - Mobile payment

Mobile payment is new easy way to pay directly with Internet browser without registering and it will be charged on your phone bill.

Mobile payment works on all devices like cellular phones, tablet devices and computers with Elisa, Saunalahti, Telia or DNA subscription data connection. Mobile payment requires data connection that can be billed. With Elisa or Saunalahti subscriptions Mobile payment is possible with any connection (requires to enter mobile subscription number).

OR

 

 

Sign-in

You have an incomplete ad. What do you want to do?

Do you want to remove this image?

Forgot your password?

How would you like to reset your password?

Enter verification code

Please check your phone - we sent you a 6 digit verification code. Enter it below for continue to reset your password.

Change your password

Show